juli, 2021

Höstupptakt

fredag, juli 30th, 2021

Onsdagen den 11 augusti kl. 18.30 träffas vi för en liten höstupptakt vid Ryggåsstugan i Snöån.

Jag vill att du anmäler senast söndag 8/8 till mig (ring eller sms:a) på tfn 070-7348811 – detta för att vi brukar förbeställa det vi ska äta så det finns färdigt när vi kommer dit (du kan också skicka ett sms). Vill du veta vad som finns kan du titta på deras hemsida – www.ryggasstugan.com – och om du vill ha en smörgås måste du även välja ljust eller mörkt bröd. Då klubbens ekonomi inte tillåter några större utsvävningar så får du betala detta själv.

Enligt coronarestriktionerna får vi sitta 8 st/bord om vi sitter inomhus, utomhus är det fritt antal så vi hoppas naturligtvis på fint väder så vi kan sitta på bryggan!

Hoppas just du kommer!

”50 år med kameran i Palestina” – sista chansen!

fredag, juli 30th, 2021

Idag, fredag 30/7, och i morgon lördag 31/7, är det sista dagarna som fotoutställningen ”50 år med kameran i Palestina” på Storänget i Nås är öppen. Där visas bilder tagna några av dem som lämnade Nås 1896 och utvandrade till Jerusalem. Bilderna är tagna mellan slutet av 1800-talet och till ca 1940.

Dala digitalsalong och bildspelstävling

måndag, juli 26th, 2021

Vi har fått en inbjudan från Gagnefs fotoklubb till årets Dala digitalsalong och bildspelstävling, se länkat dokument nedan.

Då vi samskickar bilder och bildspel kommer mer info om det längre fram i höst.

dala_digitalsalongen_bildspelstavlingen_2021_inbjudan

Årsmötet 2021

måndag, juli 26th, 2021

Årsmötet 2021 blev lagt lite senare än normalt. Februari är ju vår ”årsmötesmånad” men p.g.a. pandemin och begränsat antal deltagare så sköt vi fram det till i juni då restriktionerna lättat. Vår planering var även att vara utomhus fast under tak. Och vid Tabors gård i Rutån fanns denna möjlighet och vi var ett antal som samlades. Dock passerade ett av sommarens hittills häftigaste åskväder samtidigt som ackompanjerade årsmötesförhandlingarna men jag tror vi klarade av det i alla fall 🙂 Vi fick höja våra röster ordentligt för att överrösta regnets dundrande på plåttaket. Om ni vill se vilka som sitter i styrelsen, titta under ”Kontakt” i menyn till höger.

Efter avklarade årsmötesförhandlingar så fick vi god smörgåstårta från en av våra annonsörer i almanackan – Bettys skafferi i Nås. Jag tror alla tyckte den var god! Då vår kassör, Bo Olsson, valt att lämna sin syssla – och inte ta över någon annan heller – så avtackades han med blommor. Vi hade även tre priser som lottades ut – och där tog Fagerberg-familjen hem allt! Grattis till er!

Vi valde att utse höstens bildteman på årsmötet genom att varje deltagare fick två lappar där de skulle skriva ett ord på varje. Dessa lappar samlades ihop och sedan fick jag hjälp av Linn att dra två lappar per månad. Två ord ska alltså kombineras ihop till ett tema. Det blev lite klurigt men samtidigt utmanade och kul – hoppas ni andra också tycker det. Dessa bildteman finns under ett eget inlägg och kommer också att ligga under ”Månadens bild” i menyn till höger.

Anki
Ordf.