Klubbnytt

...du tittar nu i kategorier

 

Datum för redovisningen av Dala Digitalsalong och Bildspelstävling!

fredag, oktober 8th, 2021

Det står fel datum i inbjudan till Dala Digitalsalong och Bildspelstävling. Rätt datum ska vara söndagen den 14 november kl. 13.00 i Lindberghallen i Djurås.

 

Månadens möte oktober

fredag, oktober 8th, 2021

Vi var åtta stycken som samlades i klubblokalen på kvällen den 4 oktober.

Efter sedvanliga styrelseavhandlingar genomförde vi månadens bildtävling – endast digitala bilder deltog. Resultat visas nedan.

På gång i klubben:

  • Almanackan: Jobbet med almanackan pågår för fullt. Vi har valt ut bilder och så ska annonser säljas. När allt sedan är tryckt och klart ska almanackorna delas ut – och då hoppas jag att många medlemmar vill hjälpa till 🙂
  • Siljanscupen: Det har kommit till vår kännedom att det är vår tur att arrangera Siljanscupen – en tävling för fotoklubbar runt Siljan. Normalt brukar den arrangeras i början av december, men då i stort sett alla människor har väldigt mycket på gång då så tänker vi höra om det är okej för de andra att vi arrangerar i slutet av januari istället. Mer info kommer.

Månadens bildtävling – tema ”Hus + Grön”

Lars Bois och Thomas Olsson delade förstaplatsen, dessutom knep Lars Bois även tredjeplatsen! Grattis!

Kom ihåg att rättigheten till fotot tillhör fotografen = den som höll i kameran när bilden togs!

1. Lars Bois

1. Thomas Olsson

3. Lars Bois

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna-Stina Olsson

Anna-Stina Olsson

Thomas Olsson

Anki Villman

Anki Villman

Gunnel Dahlström

Gunnel Dahlström

Solveig Granström

Solveig Granström

Skans Kersti Nilsson

Skans Kersti Nilsson

Månadsmöte oktober

fredag, oktober 1st, 2021
Det drar ihop sig till ny månad och därmed nytt månadsmöte. Måndag den 4 oktober kl. 18.30 träffas vi i klubblokalen. Vill du vara med i månadens bildtävling, med tema ’hus + grön’, mejlar du dina bilder senast kl. 15 samma dag till jarnafotoklubb(a)telia.com (ersätt (a) med @ när du skriver adressen). Har du påsiktsbilder tar du med dem till mötet.
Varmt välkommen!

Månadsmöte september

fredag, september 10th, 2021

Måndag den 6 september var vi några som träffades för att klara av månadens möte. Vi hade ganska mycket att prata om, det brukar ju bli så när man inte träffats på ett tag. Och nu har återigen almanackan kommit upp på agendan – uppföljande möte om den måndag den 13 september kl. 18.30 – tacksam om just du kommer då vi behöver all hjälp vi kan få!

Månadens bildtävling avgjordes också. Inga påsiktsbilder har kommit in, men däremot hela 16 digitala bidrag.

Dessa blev placerade. Grattis till er!

1. Solveig Granström

2. Anki Villman

 

2. Marie Fagerberg

Dala digitalsalong och bildspelstävling

fredag, september 10th, 2021

Jag vill påminna om att det drar ihop sig till inlämning av bidrag till Dala digitalsalong och bildspelstävlingen. Senast den 27 september vill jag att ni mejlar era bidrag, max 4 bilder/deltagare, till klubbens mejl (jarnafotoklubb(a)telia.com). Samtidigt betalar ni in 100 kr till klubbens konto i Handelsbanken – 263-2016 – och skriver att det gäller Dala digitalsalong.

För mer information om deltagarvillkor, se här: dala_digitalsalongen_bildspelstavlingen_2021_inbjudan 

Hoppas att ni är många som vill vara med!

/Anki, ordf.

Månadsmöte september

tisdag, augusti 31st, 2021

Då närmar vi oss hösten och det drar ihop sig för det första ”höstmånadsmötet”!

Måndag den 6 september kl. 18.30 träffas vi i klubblokalen på Myrbacka.

Som vanligt kommer vi att avhandla lite tråkigare saker för att sedan övergå till lite roligare – månadens bildtävling! Månadens tema är ’vattendrag + djur’ kombinerat i samma foto. Och som vanligt vill jag att ni mejlar ert digitala bidrag till jarnafotoklubb(a)telia.com (ersätt (a) med @) senast kl. 15.00 samma dag. Och kom ihåg att ni får lämna två digitala bidrag. Är det så att du hellre vill lämna utskrivna foton så tar du med dig det till mötet – och även här är det två bidrag som gäller.

Varmt välkommen!

/Anki, ordf.

 

Höstupptakt

söndag, augusti 15th, 2021

Vi var 9 stycken som träffades vid Ryggåsstugan i Snöån för en liten upptaktsträff så här inför hösten. Vi åt gott – räksallad och räkmackor, toast och ansjovismackor och lite fikabröd på det – riktigt gott, som vanligt.

Vi pratade lite om ditt och datt så som man gör när man träffas efter ett uppehåll. Vi planerade inget särskilt, men som alltid har vi detta med fotoutflykt med i tankarna. Hoppas verkligen vi kan få till någon framöver i höst när naturen bjuder på sitt allra vackraste färgpotpurri.

Vårt största prio nu är att få till en almanacka – och det brinner i knutarna! 

När det gäller höstens möten siktar vi nu på septembers månadsmöte. Det går av stapeln måndag den 6/9 kl. 18.30 i klubblokalen på Myrbacka. Temat för bildtävlingen är ”vattendrag + djur” (båda kombinerade i en och samma bild), och du får lämna två bidrag till digitalklassen och två till påsiktsklassen. Digitalbilder mejlar du till jarnafotoklubb@telia.com senast kl. 15 mötesdagen. Om du även har påsiktbilder tar du med dem till mötet eller lämnar till någon som ska dit.

Välkommen!

/Anki, ordf.

 

Höstupptakt

fredag, juli 30th, 2021

Onsdagen den 11 augusti kl. 18.30 träffas vi för en liten höstupptakt vid Ryggåsstugan i Snöån.

Jag vill att du anmäler senast söndag 8/8 till mig (ring eller sms:a) på tfn 070-7348811 – detta för att vi brukar förbeställa det vi ska äta så det finns färdigt när vi kommer dit (du kan också skicka ett sms). Vill du veta vad som finns kan du titta på deras hemsida – www.ryggasstugan.com – och om du vill ha en smörgås måste du även välja ljust eller mörkt bröd. Då klubbens ekonomi inte tillåter några större utsvävningar så får du betala detta själv.

Enligt coronarestriktionerna får vi sitta 8 st/bord om vi sitter inomhus, utomhus är det fritt antal så vi hoppas naturligtvis på fint väder så vi kan sitta på bryggan!

Hoppas just du kommer!

 

/Anki

”50 år med kameran i Palestina” – sista chansen!

fredag, juli 30th, 2021

Idag, fredag 30/7, och i morgon lördag 31/7, är det sista dagarna som fotoutställningen ”50 år med kameran i Palestina” på Storänget i Nås är öppen. Där visas bilder tagna några av dem som lämnade Nås 1896 och utvandrade till Jerusalem. Bilderna är tagna mellan slutet av 1800-talet och till ca 1940.

Dala digitalsalong och bildspelstävling

måndag, juli 26th, 2021

Vi har fått en inbjudan från Gagnefs fotoklubb till årets Dala digitalsalong och bildspelstävling, se länkat dokument nedan.

Då vi samskickar bilder och bildspel kommer mer info om det längre fram i höst.

dala_digitalsalongen_bildspelstavlingen_2021_inbjudan