Klubbnytt

...du tittar nu i kategorier

 

Utförsäljning fotoprylar

torsdag, maj 12th, 2022

Vi fick ett mejl från Gagnefs fotoklubb om att det kommer att bli utförsäljning av fotoutrustning.

Om du är intresserad – klicka på nedanstående länk för att se annonsen i Gagnefsbladet.

Annons Gagnefsbladet vecka 19-2022

Månadsmöte 2 maj

torsdag, maj 12th, 2022

Så äntligen kommer en liten rapportering från månadsmötet som hölls den 2 maj. Jag har haft lite för mycket att göra så jag har tyvärr inte hunnit skriva det här tidigare – ber om ursäkt för det.

Vi var en troligen liten skara som träffades och avhandlade sedvanliga ”mötespunkter” och diskuterade lite utflyktsförslag.

Fotografen Erik Johansson kommer att ha en utställning i Falun i juli-augusti så bestämde vi att vi ska åka dit, men att det blir i augusti – efter vår upptaktsträff i början av den månaden. Är det någon som vet något mer intressant i det området vi kan besöka så får ni gärna höra av er via mejl eller tfn (uppgifter hittar ni under ”Kontakt” till höger).

Det som däremot ligger närmare i tiden är vår nyuppfunna ”Nationaldagsutflykt”. Den kommer att gå av stapeln just på nationaldagen och jag håller just nu på att kolla upp lite besöksmål. Planen är att vi ska åka till Östra Silvberg och lite andra platser där omkring. Kom gärna med förslag (på samma sätt som ovan).

Naturligtvis hade vi också en bildtävling och nu diskuterade vi också lite kring bilderna – vad som gjorde att vi tyckte om den, kunde fotografen gjort på annat sätt etc. Mycket givande, så det kommer vi att fortsätta med under hösten!

Resultat månadens bildtävling

Grattis! Notera att det blev hela tre stycken på tredje plats 🙂

1 Nils-Erik Fagerberg

2 Lars Bois

3 Thomas Olsson

3 Thomas Olsson

3 Lars Bois

Skans Kersti Nilsson

Nils-Erik Fagerberg

Gunnel Dahlström

Anki Villman

Gunnel Dahlström

Anki Villman

Månadsmöte igen

onsdag, april 27th, 2022

Ja, då närmar det sig ny månad igen och med det ett nytt månadsmöte. Måndag 2 maj kl. 18.30 samlas vi, som vi brukar, i klubblokalen på Myrbacka.

Bildtemat är valfritt även denna gång. Och jag är tacksam om ni mejlar in era digitala bidrag så snart som möjligt och kom ihåg att det är max 2 bilder/person. Är det någon som vill tävla med påsiktsbilder så tar du med dessa till mötet eller skickar dem med någon som ska dit. Mejla till info(a)jarnafotoklubb.se (ersätt (a) med @ när du skriver adressen), eller på samma adress som du skickat till förut 🙂

Varmt välkommen!

fredag, april 15th, 2022

Järna fotoklubb önskar alla en riktigt glad påsk!

Det ser ut att bli fantastiskt väder hela påskhelgen så passa på och var ute och njut av att äntligen få se solen.
Ta även kameran med dig, för helt plötsligt så ser du det där fantastiska motivet och då är det ju tråkigt om du inte kan fånga det. Även mobiltelefonens kamera duger – och mobiltelefonen har du ju oftast med dig.

Månadsmötet i april

lördag, april 9th, 2022

Ja, då har vi klarat av april månads möte också. En tapper skara på hela fyra personer kom i snöovädret men vi hade det väldigt trevligt. Hoppas fler kan komma nästa gång och då bör väl ändå snön ha försvunnit.

Vi klarade av de vanliga mötespunkterna i rask takt och diskuterade sedan lite öppet kring utflykter, utställningar m.m. Vi hoppas komma iväg på någon form av utflykt under försommaren – och ni medlemmar får även komma med förslag på utflyktsmål som är intresserade av.

Naturligtvis höll vi även en bildtävling och där segrade Gunnel Dahlström tätt följt av Lars Bois på andra plats och Thomas Olsson på tredje plats. Grattis till er!

1. Gunnel Dahlström

2. Lars Bois

3. Thomas Olsson

Lars Bois

Gunnel Dahlström

Solveig Granström

Solveig Granström

Skans Kersti Nilsson

Thomas Olsson

Anki Villman

Månadsmöte april

onsdag, mars 30th, 2022

Måndag 4 april träffas vi klockan 18.30 i klubblokalen. Valfritt bildtema – skicka digitala bilder så snart som möjligt till info(a)jarnafotoklubb.se – ju tidigare desto bättre.

Välkommen!

Månadsmöte mars

torsdag, mars 17th, 2022

Som vanligt var vi en trogen skara som samlades i klubblokalen för att genomföra månadsmötet för mars. Och som vanligt pratade vi om dittan och datten, vad som hänt sedan sist och vi hade även bra idéer om vad vi ska hitta på framöver – och allt kommer att finnas på hemsidan och facebooksidan när det blir aktuellt.

Kersti och Thomas berättade om när de representerade klubben när Föreningarnas dag genomfördes på gymnasieskolan i Vansbro. Elever och lärare har nu i alla fall fått se att vi finns till och vad vi gör och kan göra. Vi får se om det leder vidare till något.

Naturligtvis hade vi även månadens bildtävling. Numera är det bara digitala bidrag och det kanske fungerar lika bra som att även ha påsiktsbilder – vad tycker ni medlemmar? Ska det räcka med digitala bidrag till månadens bildtävling?

När vi klarat av både möte och bildtävling tittade vi igenom de bildspel som lämnats in till Siljanscupen. Många fina bidrag!!!

Resultat i månadens bildtävling. Grattis!

Om ni vill se bilderna i större format går det bra att klicka på dem. Och kom ihåg att rättigheterna till bilden tillhör fotografen!

  1. Lars Bois
  2. Gunnel Dahlström
  3. Gunnel Dahlström och Anki Villman

1. Lars Bois

2. Gunnel Dahlström

3. Gunnel Dahlström

3. Anki Villman

 

 

 

 

 

 

Skans Kersti Nilsson

Skans Kersti Nilsson

Nils-Erik Fagerberg

Lars Bois

Anna-Stina Olsson

Anna-Stina Olsson

Anki Villman

Städdag 12 mars

måndag, mars 7th, 2022

Lördag den 12 mars kl. 10.00 samlas vi vid klubblokalen för lite städning!

Vi har ju fått nya foton/material som vi behöver få plats med och samtidigt så står det mycket gammalt som vi kanske kan städa undan.

Och ju fler vi är – desto fortare blir vi klara!

E-postadresser

onsdag, mars 2nd, 2022

Ni medlemmar som har e-postadresser kan väl skicka ett mejl till klubben (jarnafotoklubb(a)telia.com) så att vi får aktuell e-postadress. Det är bra sätt att skicka ut information till er medlemmar  – det går snabbare än att dela information via hemsidan/FB.

/Ordf. Anki

Det börjar dra ihop sig till månadsmöte igen!

tisdag, mars 1st, 2022
Måndag 7 mars kl. 18.30 träffas vi i klubblokalen på Myrbacka – som vanligt.
Bildtema: Valfritt och digitala bilder mejlas till info(a)jarnafotoklubb.se (ersätt (a) med @) senast kl. 18.00 dagen före. OBS! ny inlämningstid!!! Detta för att jag ska hinna sätta ihop bilderna utan att stressa ihjäl mig innan mötet på måndagen.
 
Välkommen!
 
PS. Det kan också bli en överraskning, så kom på mötet så får du se 😀