maj, 2022

Miniutställning 27 maj

lördag, maj 28th, 2022

När Järnas köpmannaförening ordnade kvällsöppet på fredagskvällen visade vi upp fotoklubben genom en liten miniutställning i JaJärnas lokal. Och eftersom JaJärna är själva ”navet” under kvällen så passerade ganska mycket människor som fick se våra bilder i ”förbifarten”.

Vi hade bilder med från de båda bortgångna och mångåriga medlemmarna Torsten Eijryd och Sven Skoglund. Dessutom visades bilder från Skans Kersti Nilsson, Thomas Olsson, Solveig Granström och jag, Anki Villman.

Vi som var med konstaterade att vi kanske ska ha fler miniutställningar – lite enklare och lättare att ordna – men vi hoppas även att det blir julskyltning den första advent i år och att vi kan ha vår ”stora” utställning då.

Utförsäljning fotoprylar

torsdag, maj 12th, 2022

Vi fick ett mejl från Gagnefs fotoklubb om att det kommer att bli utförsäljning av fotoutrustning.

Om du är intresserad – klicka på nedanstående länk för att se annonsen i Gagnefsbladet.

Annons Gagnefsbladet vecka 19-2022

Månadsmöte 2 maj

torsdag, maj 12th, 2022

Så äntligen kommer en liten rapportering från månadsmötet som hölls den 2 maj. Jag har haft lite för mycket att göra så jag har tyvärr inte hunnit skriva det här tidigare – ber om ursäkt för det.

Vi var en troligen liten skara som träffades och avhandlade sedvanliga ”mötespunkter” och diskuterade lite utflyktsförslag.

Fotografen Erik Johansson kommer att ha en utställning i Falun i juli-augusti så bestämde vi att vi ska åka dit, men att det blir i augusti – efter vår upptaktsträff i början av den månaden. Är det någon som vet något mer intressant i det området vi kan besöka så får ni gärna höra av er via mejl eller tfn (uppgifter hittar ni under ”Kontakt” till höger).

Det som däremot ligger närmare i tiden är vår nyuppfunna ”Nationaldagsutflykt”. Den kommer att gå av stapeln just på nationaldagen och jag håller just nu på att kolla upp lite besöksmål. Planen är att vi ska åka till Östra Silvberg och lite andra platser där omkring. Kom gärna med förslag (på samma sätt som ovan).

Naturligtvis hade vi också en bildtävling och nu diskuterade vi också lite kring bilderna – vad som gjorde att vi tyckte om den, kunde fotografen gjort på annat sätt etc. Mycket givande, så det kommer vi att fortsätta med under hösten!

Resultat månadens bildtävling

Grattis! Notera att det blev hela tre stycken på tredje plats 🙂

1 Nils-Erik Fagerberg

2 Lars Bois