Järna Fotoklubb 60 år

Written by Webmaster on september 2nd, 2015

Den 22 augusti firades Järna Fotoklubbs 60-årsdag i Hulåns Ordenshus.

Det blev en mycket trevlig stund med tal och utställning, god mat och dryck, kaffe med en utsökt bakelse på hemligt recept, högklassig underhållning av gruppen Getfarmen samt ett lotteri med fina vinstböcker mm.

I sitt tal erinrade nuvarande ordförande för klubben Mats Gunnarsson om att klubben bildades 1955, då Erik Göthe och Gösta Tysk tillträdde som ordinarie och vice ordförande.

Under årens lopp har 20 000 glas plåtar mottagits genom donationer. Klubbens målsättning är att med egen inskanning-utrustning överföra dessa bilder till digital-format. Mycket av detta är redan gjort. Nya donationer tillkommer. Den senaste är Erik Göthes smalfilmsarkiv. Även dessa måste bearbetas.

Samvaron avslutades med dragning av ett lotteri vars vinster bestod av bl. a värdefulla böcker, kåsor mm.
Nedan ser ni några bilder från jubileet. Fotograf var Lennart Castenhag.

Samling vid pumpen, förlåt borden

Getfarmen uppträder

Getfarmen