oktober, 2020

Fler ljuskataloger!

lördag, oktober 17th, 2020
Nu har jag fått hem fler kataloger till ljusförsäljningen. Vill du ha och sälja till dina bekanta, på jobbet etc. så hör av dig. Du kan antingen svara i en kommentar här eller skicka ett mejl till jarnafotoklubb@telia.com.
Vill du se ljusen har jag några prover hemma.
Och kom ihåg – klubben tjänar 50% av det vi säljer – väl behövliga slantar! Försäljningen pågår till 30 november!

Ljus

torsdag, oktober 15th, 2020
Klubben tar upp beställningar på ljus – perfekta nu när vi går mot julen och mörkare tider.

Om du vill veta mera om ljusen, kopiera länken här nedanför och klistra in i din webläsare:

Om du vill beställa ljus eller se dem i verkligheten, hör av dig till mig (Anki) eller skicka ett mejl till jarnafotoklubb(a)telia.com

Siljanscupen – påminnelse

onsdag, oktober 14th, 2020

Tidpunkten för inlämning närmar sig och jag vill bara påminna om Siljanscupen. I år är det Gagnefs fotoklubb som arrangerar. Det är helt fritt tema, så du väljer själv ut den/de bilder du vill tävla med.

Gagnefs FK vill att bilder/bildspel lämnas klubbvis och namnsatta enligt info i inbjudan, se länk nedan. Digitala bilder skickas till jarnafotoklubb@telia.com senast 23 oktober. Påsiktsbilder, och om du har eget USB-minne med bildspel, kan lämnas i klubblokalen eller till Gunnel eller mig – också senast 23 oktober. Det kostar 25 kr per bild/bildspel att vara med och det betalar du in till vår kassör (bg 263-2016) som sedan betalar in en klumpsumma för alla klubbens deltagande bidrag. När du betalar skriver du ditt namn och att det gäller Siljanscupen så han vet vad det är frågan om.

Hoppas att just du vill vara med och lycka till!

Siljanscupen 2020

/Anki, ordf.

Hur du ändrar bildstorlek till månadens bild-tävling

söndag, oktober 11th, 2020

Här har jag gjort en liten beskrivning om hur du ändrar bildstorleken om du har Windows10 i din dator.

Hur du ändrar bildstorlek till månadens bild

Om du har en Android-telefon kan du ladda ner olika bildbehandlingsappar, bl.a. Snapseed och Photoshop Express.  Dessa vet jag dock inte hur fungerar.

Om du har en iPhone skulle jag tro att det också finns bildbehandlingappar att ladda ner. Tyvärr kan jag ingenting om dessa, utan där måste du testa själv.

Månadsmöte oktober

söndag, oktober 11th, 2020

Vi var 8 medlemmar som träffades. Först avhandlades lite vanligt ”klubbrelaterat”, därefter visades bilderna som var med i månadens bild. Tyvärr utgick påsiktsklassen. Däremot hade vi hela 20 bidrag i digitalklassen! Kul, men samtidigt lite svårt att välja ut de tre man tycker är bäst.

Klubben tänker börja sälja ljus. Är du intresserad (både köpa och sälja) hör av dig till mig, Anki. Det är både ”vanliga” ljus i olika färger och doftljus.

Vi har också ett projekt där vi tänker ställa ut bilder i PRO:s skyltfönster i Dala-Järna. Det är inte färdigt men kommer att bli så fort som möjligt.

Resultat av månadens bild:

1. Lars Bois (Dahlström)
  2. Gry Fagerberg