september, 2020

Dags för månadsmöte igen

onsdag, september 30th, 2020

Kvällarna blir mörkare och mörkare – hösten har definitivt kommit! Men vilken lycka med alla fantastiska färger ute i naturen – jättekul att fotografera! Och tänka sig att det redan är oktober och mindre än 3 månader kvar till jul.

Och som alltid när en månad närmar sig slutet, drar det ihop sig till månadsmöte igen! Temat för oktobers bildtävling är ”Vatten” – fritt tolkat (som alltid).

Jag vill också gärna veta vilket/vilka program ni, speciellt äldre, medlemmar använder för att redigera foton i. Vi har några nya medlemmar som inte är så duktiga på det här utan vill lära sig, och jag tänkte då höra vilka program som finns. Jag själv har tillgång till Photoshop, men alla kanske inte har det. Ni kan gärna mejla in vilket program ni använder till jarnafotoklubb@telia.com.

Hoppas vi syns på måndag 5 oktober kl. 18.30 i klubblokalen!

Fototävlingar

lördag, september 12th, 2020

Dala Digitalsalong/Bildspelstävling

Jag vill påminna om Dala Digitalsalong/Bildspelstävling som arrangeras av Gagnefs fotoklubb. Max 4 bilder/deltagare och det kostar 100 kr att vara med (betalas in till vår kassör som sedan betalar hela klubbens deltagaravgifter).

Vill du vara med så mejla bilder till jarnafotoklubb@telia.com som du har namngett enligt deras info i inbjudan. Senast söndag 27 september måste jag ha bilder för att vidarebefordra dem.

Se inbjudan i länken nedan:

dala_digitalsalongen_2020_inbjudan

Siljanscupen

Och, även det här från Gagnefs fotoklubb, en inbjudan till Siljanscupen. Även här vill de att bilder lämnas klubbvis och namnsatta enligt info i inbjudan. Digitala bilder skickas till jarnafotoklubb@telia.com senast 23 oktober. Påsiktsbilder och om du har eget USB-minne med bildspel kan lämnas i klubblokalen eller till Gunnel eller mig – också senast 23 oktober.

Siljanscupen 2020

/Anki, Ordf.

Månadsmöte september

lördag, september 12th, 2020

Ja, då har vi klarat av höstens första ordinarie månadsmöte. Ganska många medlemmar mötte upp – både nya och gamla – kul!

Det var inte mycket som avhandlades utan det blev ganska mycket prat om jobbet med almanackan. Just nu tror jag vi har ganska bra koll på läget – jag själv har dock inte hunnit kontakta ”mina” annonsörer än men hoppas hinna göra det i veckan som kommer.

Däremot hade vi en bildtävling med många digitala bidrag – hela 20 st. Lite mindre antal påsiktsbilder – bara 4 st.

I digitalklassen blev följande placerade:

1. Annelie Jonsson
  2. Delad mellan Gry Fagerberg och Lars Bois (Dahlström)

I påsiktsklassen blev följande placerade:

1. Gunnel Dahlström
  2. Alma Fagerberg
  3. Gunnel Dahlström

Stort grattis till er och jättekul att våra nya medlemmar också visar framfötterna 🙂

Vinnande bild i digitalklassen. Fotograf: Annelie Jonsson

/Anki, ordf.

Påminnelse om månadsmötet i september!

onsdag, september 2nd, 2020

Måndag den 7 kl 18.30 i klubblokalen. Till bildtävlingen är det valfritt tema.

Mejla digitala bilder till jarnafotoklubb@telia.com senast kl 15 samma dag.
Har du inte möjlighet att ändra storlek, max 1024 pixlar längsta sidan, så kan jag göra det åt dig. Men då är jag tacksam om du mejlar bilderna ännu tidigare.

Påsiktsbilderna tar du med till mötet eller skickar med någon som ska dit.

Välkommen!

/Anki, ordf.