maj, 2019

Dala digitalsalong 2019

onsdag, maj 22nd, 2019

Vi har fått en inbjudan till Dala digitalsalong 2019, klicka på länken nedan. Det ligger en bit fram i tiden, men jag informerar redan nu så kan ni börjar fota och sätta ihop bildspel.

Mer information om klubbvis inlämning kommer senare.

dala_digitalsalongen_2019_inbjudan

Utflykt 30 maj

onsdag, maj 22nd, 2019

Den 30 maj gör vi en utflykt till Sågen och tittar på bilder av olika fotografer. Samling vid klubblokalen kl 11 för samåkning.

Så här skriver vår kontaktperson:

”det är en rad olika fotografer som skänkt bilder till Magnus, som haft en stuga här i byn. Han arbetade under många år som ”högsta hönset” vid https://festival.vgfk.se/ Nordens största naturfotofestival.”

Jag vill ha in anmälan senast den 25 maj via svar jarnafotoklubb@telia.com, eller tfn 070-7348811. Entré, visning och fika kostar 100 kr, och fikat består då en matig smörgås och en godbit – och så kaffe då förstås!

Svartvita salongen i Ludvika

torsdag, maj 9th, 2019

Vi i Järna fotoklubb har blivit inbjudna att delta på Svartvita salongen i Ludvika. I år går den av stapeln i slutet av juli.

Vill du vara med lämnar du bilder till Gunnel Dahlström senast den 15 juni.

Se inbjudan här:

inbjudan-svv-salongen-2019

Månadsmötet 6 maj

torsdag, maj 9th, 2019

Vi var några stycken medlemmar som samlades i klubblokalen på måndagskvällen till det sista mötet innan sommaruppehållet. Efter avhandling av några sedvanliga punkter, avgjordes månadens bildtävling i både digital- och påsiktsklass.

Efteråt visade Solveig Granström ett bildspel som handlade om ”vattenrallare”. Det är, eller var, en yrkeskategori som jag aldrig hört talas om tidigare. De som var med och byggde vattenkraftverk uppe i Norrland kallades nämligen vattenrallare. Alltid spännande att lära sig något nytt 🙂

Under sommaruppehållet kommer vi att arrangera någon/några utflykter och de annonseras här på hemsidan.

Resultat bildtävlingen

Digitalklass

Vinnande bidrag digitalklass, fotograf Gunnel Dahlström

2. Marie Fagerberg
3. Gunnel Dahlström

Påsiktsklass

1. Lars Dahlström
  2. Torsten Eirydh
  3. Lars Dahlström

För att se alla digitala bidrag, klicka på länken nedan.

manadensbild.jarnafotoklubb.se

Önskar en riktigt god fotosommar!

Månadsmöte maj

onsdag, maj 1st, 2019

Då närmar det sig månadsmöte igen – det sista innan sommaruppehållet!

Som vanligt har vi vår månatliga bildtävling – både påsikt och digitalt. De digitala bilderna (max 2 per person) skickar ni till info@jarnafotoklubb.se, och jag vill ha dem i max 1024 pixlar (längsta sidan) senast kl. 15 den 6/5 för att jag ska hinna sammanställa dem. Påsiktsbilderna (max 2 per person) tar du med till månadsmötet eller lämnar till någon av oss i styrelsen. Temat för bildtävlingen är valfritt!

Så varmt välkommen till klubblokalen på Myrbacka den 6 maj kl. 18.30!