april, 2011

Photoshopintresserad?

söndag, april 17th, 2011

Varje vecka sänds ett avsnitt av ”Photoshop User TV”.
Programmet behandlar det mesta om photoshop. Tips och tricks, gäster och olika inslag. Sevärt.

The weekly Photoshop TV show featuring ”The Photoshop Guys” Scott Kelby, Dave Cross and Matt Kloskowski. Presented by the National Association of Photoshop Professionals (NAPP).

Photoshop User TV

Bildradion äntligen tillbaka!

måndag, april 11th, 2011

Efter ett halvt års uppehåll är Göran Segeholm äntligen tillbaka med Bildradion. Ett mycket intressant radioprogram om fotografi. Ladda ned till din iPod eller lyssna direkt i webläsaren.
Bildradion

Månadens bild.

tisdag, april 5th, 2011

Resultat från Järna Fotoklubbs månadstävling för april. Tema: Humor.

Digitalklassen:
1. Mikael Nordin
2. Lars Dahlström
3. Ewa Säther-Elofsson

Påsiktsklassen:
1. Torsten Eirydh
2. Lars Dahlström
3. Åsa Weidenstolpe

Här är de vinnande bidragen.

Foto: Mikael Nordin

Foto: Torsten Eirydh

Tjäna pengar på dina bilder.

måndag, april 4th, 2011

Microstock photography – Microstock fotografering. Varför inte tjäna pengar på dina bilder. Det är idag väldigt enkelt att ladda upp bilder till olika bildbyråer, vilka i sin tur säljer dina bilder och du erhåller en viss procent royalty. Du behöver bara registrera dig hos en bildbyrå, t.ex Shutterstock eller Fotolia, lämna in ett antal ”provbilder” som de förhoppningsvis godkänner. Sedan är det bara att ladda upp och vänta på pengarna. Låter enkelt. Ja, just den delen är ganska enkel. Sedan kommer massvis med jobb, fotografering, efterbearbetning, uppladdning, kategorisering, nyckelordsbestämning. Bildbyråerna ställer höga krav på kvalité och rätt typ av bilder. Bilder med människor säljer bra.
Det är en tidskrävande sysselsättning, men har du tur kan du lyckas. Det gjorde Yuri Arcurs. Titta på hans sida och bli inspirerad.
Yuri Arcurs – Home of the world’s top selling mickrostock photographer.