Klubbnytt

...du tittar nu i kategorier

 

Månadsmöte oktober

lördag, oktober 19th, 2019

Då har vi klarat av oktobers månadsmöte också! Mötet förflöt i stort sett på samma sätt som alltid – först lite genomgång av dagordningen och sedan bildtävlingar, både digitalt och påsikt. Därefter intog vi den medhavda fikan. Vi började även planeringen inför den årliga utställningen i biblioteket under julskyltningssöndagen – i år med lite nyheter! Jag nämner inget, om ni är nyfikna får ni komma och titta 🙂

Vi beslutade efter moget övervägande att lägga almanackan på is i år! Vi har inte resurser nog att genomföra den i år (läs: inte nog många aktiva medlemmar). Jag förstår att många blir ledsna, men tyvärr är läget så. Vi hoppas kunna återkomma med den nästa år och att fler då kan hjälpa till.

Det här blev resultatet av bildtävlingen:

Påsikt
1:a Gunnel Dahlström
2:a Nils-Erik Fagerberg
3:a Marie Fagerberg och Gunnel Dahlström

Digital
1:a Lars Dahlström
2:a Gunnel Dahlström och Anki Villman

 

 

 

 

 

Här ovan ser du Lars Dahlströms bidrag till digitalklassen.
För att se alla digitala bidrag klicka här: manadensbild.jarnafotoklubb.se

Grattis till alla som lämnat bidrag! 

 

 

Månadsmöte oktober

onsdag, oktober 2nd, 2019

Oj, vad tiden går fort – redan dags för månadsmöte igen!

Måndag 7 oktober kl 18.30 träffas vi som vanligt i klubblokalen på Myrbacka. Och kom ihåg – ta med din egna fika även nu!

Som vanligt kör vi bildtävling. Månadens tema är ”DJUR”, valfri tolkning, bara det är djur med. Påsiktsbilder, max 2/person, tar du med till mötet, och digitala bilder, max 2/person, skickas till jarnafotoklubb@telia.com senast kl 15 den 7/10. Och som vanligt ska största sidan på digitala bilderna vara 1024 pixlar.

Sen har vi bara två månadsmöten kvar i år och teman för dem är:
November: Byggnader
December: Kommunikation

Väl mött på måndag!

/Ordf Anki

Dala Digitalsalong/Bildspelstävling 2019

onsdag, september 25th, 2019

Det börjar dra ihop sig till inlämning om du vill delta i Dala Digitalsalong/Bildspelstävling 2019. Absolut senast den 30 september måste jag ha bilderna om du vill vara med, max 4 bilder/deltagare. Bilder och bildspel skickas till jarnafotoklubb@telia.com. Samtidigt betalar du in deltagaravgiften till Järna Fotoklubbs konto 263-2016   –   100 kr för deltagande i Digitalsalongen och 50 kr för deltagande i Bildspelstävlingen. Läs mer i inbjudan som finns i länken.

/Anki

dala_digitalsalongen_2019_inbjudan

Månadsmötet den 2 september

fredag, september 13th, 2019

Ja, då är höstterminen igång! Får jag skriva så, eller tänker alla då på skoltiden? Eller ska jag skriva höstsäsongen? Ja, ni vet i alla fall vad jag menar.

Vi drog igång hösten i nystädad lokal – Tack Bosse! och nya dukar på borden – Tack Thomas! Det var väldigt kul att ni lagt ner det jobbet och det kändes fräscht att komma in i lokalen nu. Dessutom startade vi nu upp ”fika efter möte”, där var och en tar med den fika man vill ha. Tack Thomas för kakan du bakat!

Naturligtvis hade vi även Månadens bildtävling, denna gång med tema VATTEN fritt tolkat! Många fina bidrag inskickade och inlämnade, och här är resultaten:

Digital:
1. Lars Dahlström
2. Marie Fagerberg
2. Bosse Olsson

Påsikt:
1. Lars Dahlström
2. Gunnel Dahlström
2. Nils-Erik Fagerberg

Grattis till er!

 

Segerbidraget i digitalklassen:
Fotograf: Lars Dahlström

 

 

Klicka här för att se alla digitala bidrag:

manadensbild.jarnafotoklubb.se

Dags för månadsmöte!

onsdag, augusti 28th, 2019

Då har sommaren övergått i höst även om det just idag är högsommarvärme. 🙂 

Höstens första månadsmöte är på måndag den 2 september kl 18.30 i klubblokalen. Och nu är det inte fritt tema på bilderna till månadens bild utan nu under hösten är det ett bestämt tema varje månad. September månads tema är VATTEN – fritt tolkat. Och som vanligt – påsiktsbilder tas med till mötet och digitala bilder skickas till jarnafotoklubb(a)telia.com senast kl 15.00 på måndagen.

Nyhet!
Från och med detta månadsmöte tar var och en med sig sin egen fika – kaffe-/te-/chokladtermos, macka, bulle etc. – det du själv vill äta. När vi avhandlat dagordningens punkter fikar vi tillsammans och tittar på bilder/film etc. eller bara pratar.

Varmt välkomna till en trevlig stund!

/Anki

 

Påminnelse Siljanscupen 2019

onsdag, augusti 28th, 2019

Hej alla!

Hoppas ni fotat mycket nu i sommar och är redo för att delta i Siljanscupen med era fina bilder!

Gunnel, som är vår tävlingsansvarige, vill ha påsiktsbilder så att hon kan skicka iväg det senast den 4 september. Digitalbilder mejlas till jarnafotoklubb(a)telia.com så skickar jag dem vidare därifrån. Jag tar även emot bildspel till den adressen om du inte vill lämna USB-minne till Gunnel eller mig senast den 4 september. För mer information om tävlingen läs i inbjudan som är länkad nedan.
Det kostar även 25 kr/bild att deltaga och det betalas in till Järna Fotoklubbs konto 263-2016.

Ett ypperligt tillfälle att lämna bilderna till Gunnel är att komma på månadsmötet som är den 2 september, läs mer om det i nästa inlägg.

/Anki

Inbjudan Siljanscupen 2019

Upptakt inför hösten

lördag, juli 27th, 2019

Trots det otroligt varma sommarvädret som vi har nu så drar det ihop sig till höstupptakt. Vi kör som vanligt en fikaträff vid Ryggåsstugan i Snöån onsdag den 7 augusti kl. 18.30 och du betalar själv det du vill äta/dricka. Vi vill gärna att du föranmäler till Bosse senast den 3 augusti på tfn 0281-20592.

Väl mött!

Inbjudan Siljanscupen 2019

lördag, juli 27th, 2019

Vi har fått en inbjudan till Siljanscupen 2019 och jag har även mejlat den till alla medlemmar som har e-postadress. Mer information kommer så håll utkik här på hemsidan.

Inbjudan Siljanscupen 2019

Dala digitalsalong 2019

onsdag, maj 22nd, 2019

Vi har fått en inbjudan till Dala digitalsalong 2019, klicka på länken nedan. Det ligger en bit fram i tiden, men jag informerar redan nu så kan ni börjar fota och sätta ihop bildspel.

Mer information om klubbvis inlämning kommer senare.

dala_digitalsalongen_2019_inbjudan

/Anki

Utflykt 30 maj

onsdag, maj 22nd, 2019

Den 30 maj gör vi en utflykt till Sågen och tittar på bilder av olika fotografer. Samling vid klubblokalen kl 11 för samåkning.

Så här skriver vår kontaktperson:

”det är en rad olika fotografer som skänkt bilder till Magnus, som haft en stuga här i byn. Han arbetade under många år som ”högsta hönset” vid https://festival.vgfk.se/ Nordens största naturfotofestival.”

Jag vill ha in anmälan senast den 25 maj via svar jarnafotoklubb@telia.com, eller tfn 070-7348811. Entré, visning och fika kostar 100 kr, och fikat består då en matig smörgås och en godbit – och så kaffe då förstås!