Klubbnytt

...du tittar nu i kategorier

 

Fototävlingar

lördag, september 12th, 2020

Dala Digitalsalong/Bildspelstävling

Jag vill påminna om Dala Digitalsalong/Bildspelstävling som arrangeras av Gagnefs fotoklubb. Max 4 bilder/deltagare och det kostar 100 kr att vara med (betalas in till vår kassör som sedan betalar hela klubbens deltagaravgifter).

Vill du vara med så mejla bilder till jarnafotoklubb@telia.com som du har namngett enligt deras info i inbjudan. Senast söndag 27 september måste jag ha bilder för att vidarebefordra dem.

Se inbjudan i länken nedan:

dala_digitalsalongen_2020_inbjudan

 

Siljanscupen

Och, även det här från Gagnefs fotoklubb, en inbjudan till Siljanscupen. Även här vill de att bilder lämnas klubbvis och namnsatta enligt info i inbjudan. Digitala bilder skickas till jarnafotoklubb@telia.com senast 23 oktober. Påsiktsbilder och om du har eget USB-minne med bildspel kan lämnas i klubblokalen eller till Gunnel eller mig – också senast 23 oktober.

Siljanscupen 2020

/Anki, Ordf.

Månadsmöte september

lördag, september 12th, 2020

Ja, då har vi klarat av höstens första ordinarie månadsmöte. Ganska många medlemmar mötte upp – både nya och gamla – kul!

Det var inte mycket som avhandlades utan det blev ganska mycket prat om jobbet med almanackan. Just nu tror jag vi har ganska bra koll på läget – jag själv har dock inte hunnit kontakta ”mina” annonsörer än men hoppas hinna göra det i veckan som kommer.

Däremot hade vi en bildtävling med många digitala bidrag – hela 20 st. Lite mindre antal påsiktsbilder – bara 4 st.

I digitalklassen blev följande placerade:

  1. Annelie Jonsson
  2. Delad mellan Gry Fagerberg och Lars Bois (Dahlström)

I påsiktsklassen blev följande placerade:

  1. Gunnel Dahlström
  2. Alma Fagerberg
  3. Gunnel Dahlström

Stort grattis till er och jättekul att våra nya medlemmar också visar framfötterna 🙂


Vinnande bild i digitalklassen. Fotograf: Annelie Jonsson

/Anki, ordf.

Påminnelse om månadsmötet i september!

onsdag, september 2nd, 2020

Måndag den 7 kl 18.30 i klubblokalen. Till bildtävlingen är det valfritt tema.

Mejla digitala bilder till jarnafotoklubb@telia.com senast kl 15 samma dag.
Har du inte möjlighet att ändra storlek, max 1024 pixlar längsta sidan, så kan jag göra det åt dig. Men då är jag tacksam om du mejlar bilderna ännu tidigare.

Påsiktsbilderna tar du med till mötet eller skickar med någon som ska dit.

Välkommen!

/Anki, ordf.

Månadsmöte och månadens bild september

torsdag, augusti 20th, 2020

Den här sommaren gick väldigt fort och det närmar sig redan september och första ordinarie månadsmötet för hösten. Vi hade en smygstart i form av ett upptaktsmöte vid Ryggåsstugan i Snöån i den 5 augusti då några medlemmar träffades och fikade. Det pratades även om lite andra saker som jag hoppas kommer att ske framöver. Följ oss här på hemsidan och på vår facebooksida så ni håller er uppdaterade!

September månads bildtema var ju satt till ”Människor”. Dock måste vi ändra tema då GDPR ev. kan sätta stopp för detta och vi vill inte att någon ska råka illa ut. Jag och vice ordförande, Thomas, har bestämt att vi har valfritt tema även i september.

Annars är ni varmt välkomna – om ni är friska – corona/covid-19 härjar fortfarande! Måndag den 7 september kl 18.30 träffas vi i klubblokalen. Digitala bilder mejlas senast 7/9 kl 15.00 till jarnafotoklubb@telia.com och påsiktsbilder tar du med till mötet.

Varmt välkomna!

/Anki, ordf.

Höstupptakt

fredag, juli 24th, 2020

Jag vet inte vart den här sommaren har tagit vägen, och inte har jag fått njuta av så väldigt varmt och somrigt väder under semestern, men det har ändå varit skönt att bara varit ledig.

Hösten kryper närmare och det drar ihop sig till höstupptakt. Som vanligt träffas vi vid Ryggåsstugan och fikar och har en trevlig stund. Jag har bokat fint väder, men det ser inte ut som jag har någon tur med det, hoppas någon annan kan fixa fint väder till dess 🙂 Jag vill dessutom att ni ringer eller sms:ar till mig så jag vet hur många som kommer, dessutom förbokar vi fikat så det är färdigt när vi kommer. Vill också påminna om att var och en betalar själv. 

 

Glad Midsommar!

torsdag, juni 18th, 2020

Vill önska alla en riktigt glad midsommar! 

Midsommarfirande Hembygdsgården Järna 2019

Det är ju inga officiella arrangemang nu i dessa coronatider, men här kommer ändå några tips på vägen,

  • Har du en egen majstång – dansa lugnt!
  • Plocka dina sju olika sorters blommor och lägg under kudden och dröm om din tillkommande – eller också vaknar du mitt i natten av en massa småkryp!
  • Njut i din ensamhet av sill & nubbe – om du inmundigar starkdrycker – annars duger det med vanligt vatten också!
  • Passa på och njut av de ljusa nätterna, solen, värmen, myggen, knotten och att Sverige just nu är fantastiskt vackert!

/Anki, ordf.

Inbjudan

lördag, juni 13th, 2020

Vi har fått en inbjudan till Dala Digitalsalong och Bildspelstävling. Det är inte förrän i höst, men Gagnefs fotoklubb vill vara ute i god tid så att vi har tid att fotografera och skapa bildspel, de välkomnar även experimentell fotografi.

Läs mer i inbjudan som du kommer till om du klickar på länken här nedanför

dala_digitalsalongen_2020_inbjudan

Mer info kommer längre fram.

Resultat månadens bildtävling

måndag, maj 18th, 2020

Hej alla!

Då är tävlingstiden ute för att rösta på månadens bild. Jag hade hoppats att fler skulle vara med men då det är första gången vi gör den här varianten av tävlingen så kanske många känner sig osäkra. Hoppas fler deltar nästa gång – om vi får fortsätta göra så här p.g.a. corona eller annat.

Grattis!

Resultatet blev följande:

1: Bild 8, fotograf Marie Fagerberg

2: Bild 11, fotograf Anki Villman

3: Bild 1, fotograf Gunnel Dahlström
Bild 10, fotograf Thomas Olsson

1:a plats: bild 8, foto Marie Fagerberg

2:a plats: bild 11, foto Anki Villman

Delad 3:e plats: bild 1, foto Gunnel Dahlström

Delad 3:e plats, bild 10, foto Thomas Olsson

Månadsmöte i maj

tisdag, maj 5th, 2020

Då har vi haft månadsmöte i maj – vi var en tapper skara på 4 personer. Då vi var så få hade vi inte något sedvanligt möte utan vi pratade bara lite löst om tankar och idéer på sånt vi kanske kan göra framöver. Vi skrev också omdömen till bilderna från Grängesbergs fotoklubb och rangordnade dem. Tack till er som varit dit på egen hand och bedömt bilderna!

Då vi var så få så hade vi inte någon digital bildtävling på sedvanligt vis utan vi enades om att testa en ny variant. Här nedanför ligger de digitala bilder som inkommit till månadstävlingen. Ni röstar genom att mejla till jarnafotoklubb@telia.com senast den 17 maj. Ni får rösta på 3 stycken bilder, den som ni vill ha på 1:a plats ger ni 3 poäng, den som ni vill ha på 2:a plats ger ni 2 poäng, och den som ni vill ha på 3:e plats ger ni 1 poäng. I mejlet kan ni skriva t.ex.: Bild 2: 3 p, bild 7: 2 p, bild 9: 1 p.
Bilderna är klickbara om du vill se dem lite större.

Och som alltid gäller att rättigheterna tillhör respektive fotograf!

Ser fram emot att testa ett nytt sätt att ”tävla” i månadens bildtävling!

/Anki, ordf.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

BIld 12

Bild 13

Bild 14

Månadsmöte

fredag, maj 1st, 2020

Ja, då är det dags för månadsmöte igen! Tiden går så otroligt fort så jag hinner inte med. Men på måndag den 4 maj kl. 18.30 träffas vi, som vill och är friska, som vanligt i klubblokalen. Ta gärna med fika!

Och som vanligt kör vi månadens bildtävling med valfritt tema. De digitala bilderna vill jag att du mejlar till jarnafotoklubb@telia.com senast kl. 15 på måndag, och påsiktsbilderna tar du med dig. Och det är begränsat till två bilder/medlem och kategori.

Dessutom är det sista chansen att se bilderna från Grängesbergs fotoklubb som vi åtagit oss att bedöma. Jag vill gärna ha hjälp att göra det, så även det är en anledning att komma på mötet.

Hoppas vi ses!

Varmt välkommen!

/Anki, ordf.