Klubbnytt

...du tittar nu i kategorier

 

Månadsmöte 7 december

lördag, november 28th, 2020

Det blir lite förändringar till decembers månadsmöte – annan lokal och annan tid – men samma dag som är bestämt sedan tidigare!

Då vi ska hålla distans, vilket kan vara lite svårt att göra i vår klubblokal, så kommer vi att vara i PRO-lokalen på Myrbacka (nästan mitt emot Hemköp). Och vi kommer att börja lite tidigare, redan kl. 18.00 för att hinna fika. som Thomas och Anna-Stina fixar.

Dessutom kommer bildvisningen kanske ta lite längre tid då jag kommer att spela upp bildspelet i laptop:en. Den kommer att stå så att var och en kan titta igenom bildspelet och sedan rösta. Temat för månadens bild är: Djur i natur.

Varmt välkomna till en trevlig träff i advent!

/Anki

Bild: Nils-Erik Fagerberg

Ljusbeställning

måndag, november 23rd, 2020
Sista veckan som vi tar upp beställningar på ljus – herrgårdsljus och doftljus. Köp ljus och stöd klubben!
Vill du handla, hör av dig till mig (Anki). Du hittar mina kontaktuppgifter här på hemsidan under ”Kontakt”, eller skicka ett mejl till klubbmejlen – jarnafotoklubb@telia.com.
Vill du se hur ljusen ser ut, kolla på www.kirratochklart.se

Resultat Digitala digitalsalongen/Bildspelstävlingen 2020

onsdag, november 18th, 2020

Det har varit en digital redovisning av denna tävling i år p.g.a. covid-19/corona och jag tycker det gick jättebra!

Och det gick riktigt bra för en av våra medlemmar, Ulla Andersson, som knep en andraplacering – STORT GRATTIS!

Stort grattis även till Lars Bois som tyvärr inte nådde någon pallplats, han kom på 11:e plats.

Här finns hela resultatlistan:  daladigitalsalongen2020_reslistor_mm

Vill ni se redovisningen så finns den på Youtube, en länk finns på Gagnefs fotoklubbs sida: www.gagnefsfotoklubb.se. På hemsidan kan man även se bilder från tävlingen.

Månadsmöte november

söndag, november 8th, 2020

Det var en mörk kväll när vi samlades några medlemmar i klubblokalen. Sedvanliga föreningsåtaganden avhandlades och vi diskuterade lite om vad som hänt – och kommer att hända framöver.

Thomas och Anna-Stina har hjälpts åt att få fina skyltar i PRO:s stora skyltfönster mitt på Myrbacka (där det varit frisör tidigare) och nu sitter det några bilder där. Tack för att ni ville fixa detta!!!

Vi beslutade också att inte ha någon utställning vid julskyltningen i år p.g.a. covid-19/corona. Vi tog det beslutet då vi ser att vi inte har någon möjlighet att begränsa antalet besökare och att det nu anses vara en allmän smittspridning i samhället. Så i år får ni hålla tillgodo med de bilder som visas i PRO:s skyltfönster – dessa bilder kommer även att bytas ut emellanåt.

Efter detta hade vi den vanliga månadstävlingen. Den här månadens tema var färger. Och även den här månaden utgick påsiktsklassen p.g.a. för få inlämnade bidrag, vi fick desto fler digitala – hela 19 stycken.

Här har vi placeringarna:

  1. Lars Bois
  2. Thomas Olsson
  3. Alma Fagerberg
    Marie Fagerberg

Stort grattis till er!

1. Lars Bois

 

Novembers månadsmöte

onsdag, oktober 28th, 2020

Då drar det ihop sig till månadsmöte igen!

Måndag den 2 november kl. 18.30 träffas vi som vanligt i klubblokalen på Myrbacka. Och som vanligt så har vi månadstävling, temat är färger, fritt tolkat. Digitala bidrag, max 2 per person, skickar du till jarnafotoklubb@telia.com senast kl. 15.00 på måndagen, påsiktsbilder, också max 2 per person, tar du med dig till mötet. Du väljer själv om du vill lämna bilder i färg eller svartvitt, även om just svartvitt kanske kan vara lite svårt att få till med den här månadens tema 🙂

Varmt välkommen!

/Anki

Fler ljuskataloger!

lördag, oktober 17th, 2020
Nu har jag fått hem fler kataloger till ljusförsäljningen. Vill du ha och sälja till dina bekanta, på jobbet etc. så hör av dig. Du kan antingen svara i en kommentar här eller skicka ett mejl till jarnafotoklubb@telia.com.
Vill du se ljusen har jag några prover hemma.
Och kom ihåg – klubben tjänar 50% av det vi säljer – väl behövliga slantar! Försäljningen pågår till 30 november!
/Anki

Siljanscupen – påminnelse

onsdag, oktober 14th, 2020

Tidpunkten för inlämning närmar sig och jag vill bara påminna om Siljanscupen. I år är det Gagnefs fotoklubb som arrangerar. Det är helt fritt tema, så du väljer själv ut den/de bilder du vill tävla med.

Gagnefs FK vill att bilder/bildspel lämnas klubbvis och namnsatta enligt info i inbjudan, se länk nedan. Digitala bilder skickas till jarnafotoklubb@telia.com senast 23 oktober. Påsiktsbilder, och om du har eget USB-minne med bildspel, kan lämnas i klubblokalen eller till Gunnel eller mig – också senast 23 oktober. Det kostar 25 kr per bild/bildspel att vara med och det betalar du in till vår kassör (bg 263-2016) som sedan betalar in en klumpsumma för alla klubbens deltagande bidrag. När du betalar skriver du ditt namn och att det gäller Siljanscupen så han vet vad det är frågan om.

Hoppas att just du vill vara med och lycka till!

Siljanscupen 2020

/Anki, ordf.

Månadsmöte oktober

söndag, oktober 11th, 2020

Vi var 8 medlemmar som träffades. Först avhandlades lite vanligt ”klubbrelaterat”, därefter visades bilderna som var med i månadens bild. Tyvärr utgick påsiktsklassen. Däremot hade vi hela 20 bidrag i digitalklassen! Kul, men samtidigt lite svårt att välja ut de tre man tycker är bäst.

Klubben tänker börja sälja ljus. Är du intresserad (både köpa och sälja) hör av dig till mig, Anki. Det är både ”vanliga” ljus i olika färger och doftljus.

Vi har också ett projekt där vi tänker ställa ut bilder i PRO:s skyltfönster i Dala-Järna. Det är inte färdigt men kommer att bli så fort som möjligt.

Resultat av månadens bild:

  1. Lars Bois (Dahlström)
  2. Gry Fagerberg
  3. Lars Bois (Dahlström) och Gunnel Dahlström

Grattis till er!

1. Lars Bois (Dahlström)

Dags för månadsmöte igen

onsdag, september 30th, 2020

Kvällarna blir mörkare och mörkare – hösten har definitivt kommit! Men vilken lycka med alla fantastiska färger ute i naturen – jättekul att fotografera! Och tänka sig att det redan är oktober och mindre än 3 månader kvar till jul.

Och som alltid när en månad närmar sig slutet, drar det ihop sig till månadsmöte igen! Temat för oktobers bildtävling är ”Vatten” – fritt tolkat (som alltid).

Jag vill också gärna veta vilket/vilka program ni, speciellt äldre, medlemmar använder för att redigera foton i. Vi har några nya medlemmar som inte är så duktiga på det här utan vill lära sig, och jag tänkte då höra vilka program som finns. Jag själv har tillgång till Photoshop, men alla kanske inte har det. Ni kan gärna mejla in vilket program ni använder till jarnafotoklubb@telia.com.

Hoppas vi syns på måndag 5 oktober kl. 18.30 i klubblokalen!

/Anki

Fototävlingar

lördag, september 12th, 2020

Dala Digitalsalong/Bildspelstävling

Jag vill påminna om Dala Digitalsalong/Bildspelstävling som arrangeras av Gagnefs fotoklubb. Max 4 bilder/deltagare och det kostar 100 kr att vara med (betalas in till vår kassör som sedan betalar hela klubbens deltagaravgifter).

Vill du vara med så mejla bilder till jarnafotoklubb@telia.com som du har namngett enligt deras info i inbjudan. Senast söndag 27 september måste jag ha bilder för att vidarebefordra dem.

Se inbjudan i länken nedan:

dala_digitalsalongen_2020_inbjudan

 

Siljanscupen

Och, även det här från Gagnefs fotoklubb, en inbjudan till Siljanscupen. Även här vill de att bilder lämnas klubbvis och namnsatta enligt info i inbjudan. Digitala bilder skickas till jarnafotoklubb@telia.com senast 23 oktober. Påsiktsbilder och om du har eget USB-minne med bildspel kan lämnas i klubblokalen eller till Gunnel eller mig – också senast 23 oktober.

Siljanscupen 2020

/Anki, Ordf.