Klubbnytt

...du tittar nu i kategorier

 

Resultat månadens bildtävling

måndag, maj 18th, 2020

Hej alla!

Då är tävlingstiden ute för att rösta på månadens bild. Jag hade hoppats att fler skulle vara med men då det är första gången vi gör den här varianten av tävlingen så kanske många känner sig osäkra. Hoppas fler deltar nästa gång – om vi får fortsätta göra så här p.g.a. corona eller annat.

Grattis!

Resultatet blev följande:

1: Bild 8, fotograf Marie Fagerberg

2: Bild 11, fotograf Anki Villman

3: Bild 1, fotograf Gunnel Dahlström
Bild 10, fotograf Thomas Olsson

1:a plats: bild 8, foto Marie Fagerberg

2:a plats: bild 11, foto Anki Villman

Delad 3:e plats: bild 1, foto Gunnel Dahlström

Delad 3:e plats, bild 10, foto Thomas Olsson

Månadsmöte i maj

tisdag, maj 5th, 2020

Då har vi haft månadsmöte i maj – vi var en tapper skara på 4 personer. Då vi var så få hade vi inte något sedvanligt möte utan vi pratade bara lite löst om tankar och idéer på sånt vi kanske kan göra framöver. Vi skrev också omdömen till bilderna från Grängesbergs fotoklubb och rangordnade dem. Tack till er som varit dit på egen hand och bedömt bilderna!

Då vi var så få så hade vi inte någon digital bildtävling på sedvanligt vis utan vi enades om att testa en ny variant. Här nedanför ligger de digitala bilder som inkommit till månadstävlingen. Ni röstar genom att mejla till jarnafotoklubb@telia.com senast den 17 maj. Ni får rösta på 3 stycken bilder, den som ni vill ha på 1:a plats ger ni 3 poäng, den som ni vill ha på 2:a plats ger ni 2 poäng, och den som ni vill ha på 3:e plats ger ni 1 poäng. I mejlet kan ni skriva t.ex.: Bild 2: 3 p, bild 7: 2 p, bild 9: 1 p.
Bilderna är klickbara om du vill se dem lite större.

Och som alltid gäller att rättigheterna tillhör respektive fotograf!

Ser fram emot att testa ett nytt sätt att ”tävla” i månadens bildtävling!

/Anki, ordf.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

BIld 12

Bild 13

Bild 14

Månadsmöte

fredag, maj 1st, 2020

Ja, då är det dags för månadsmöte igen! Tiden går så otroligt fort så jag hinner inte med. Men på måndag den 4 maj kl. 18.30 träffas vi, som vill och är friska, som vanligt i klubblokalen. Ta gärna med fika!

Och som vanligt kör vi månadens bildtävling med valfritt tema. De digitala bilderna vill jag att du mejlar till jarnafotoklubb@telia.com senast kl. 15 på måndag, och påsiktsbilderna tar du med dig. Och det är begränsat till två bilder/medlem och kategori.

Dessutom är det sista chansen att se bilderna från Grängesbergs fotoklubb som vi åtagit oss att bedöma. Jag vill gärna ha hjälp att göra det, så även det är en anledning att komma på mötet.

Hoppas vi ses!

Varmt välkommen!

/Anki, ordf.

Stiltje

fredag, april 24th, 2020

Det händer inte så mycket i fotoklubben just nu. Det är ju coronatider och vi ska hålla social distans. Tycker det verkar som att hela världen står still, det är bara det allra nödvändigaste som rullar på.
Ja ja, förmodligen kommer vardagen, utan coronavirus och annat otyg, att komma tillbaka och då kanske i en bättre form.
Ha det bra alla fotovänner och kom ihåg att använda kameran – oavsett vilken!
📱📷
/Anki, ordf.

Hjälp sökes!

fredag, april 10th, 2020

Är det någon som kan detta med hemsidor och gallerier på one.com? Jag, ordföranden, går helt bet med att få till ett nytt galleri för månadens bild. Vore varmt tacksam om någon som kan kunde höra av sig. Mejla till jarnafotoklubb@telia.com.

Mvh

Anki

Månadsmöte april

fredag, april 10th, 2020
I måndags hade vi månadsmöte för april. Vi hade möte trots corona och risker, men vi är ju aldrig så väldigt många personer och jag hade bett de som inte var friska att hålla sig hemma.
Vi var en liten skara som avhandlade en del aktuella saker. Vi höll även en bildtävling, den här gången blev det bara digitala bilder.
Resultatet där blev:
1) Gunnel D
2) Gunnel D
3) Elin L, Elin L och Anna-Stina O
Grattis till er!
Vi har också tagit på oss att bedöma bilder från Grängesbergs fotoklubb klubbmästerskap. De har skickat oss 8 påsiktsbilder som de vill ha omdöme på (både ris och ros) och placering för alla. Jag kommer att kalla till en träff då vi tittar på dessa bilder och enas om omdömen och placeringar. Detta blir förmodligen i slutet av april eller början av maj. De vill ha tillbaka bilderna och våra omdömen i mitten av maj.
Segrande digitalbild, fotograf: Gunnel D.
 

Månadsmöte april

torsdag, april 2nd, 2020

Hela världen drog i handbromsen, allt tvärnitade och blev som ett enda vacuum. Vad händer? Jo, ett litet virus kan sätta en sådan skräck i människorna att nästan allt slutar fungera. Jag undrar vart det här kommer att sluta…

Dessutom fick vi idag årets första åskväder – med snö, hagel, regn och rejäl blåst!

Men trots detta kommer vi att ha vårt månadsmöte för april. Närmare bestämt måndag den 6 april klockan 18.30 i klubblokalen på Myrbacka. Den som vill får komma, men jag ser helst att du är helt frisk. Har du några förkylningssymtom ber jag dig att hålla dig hemma.

Som brukligt kommer vi att ha fototävling – både digitalt och påsikt. De digitala bilderna vill jag att du mejlar till jarnafotoklubb@telia.com senast klockan 15.00 den 6 april. Påsiktsbilderna tar du med dig till mötet om du kommer, eller skickar med någon annan.

Varmt välkomna!

/Anki
Ordf.

Månadsmöte mars 2020

tisdag, mars 3rd, 2020

Då har vi klarat av månadsmötet för mars.
Den här gången var det ett välbesökt möte – kul! Vi var hela 10 personer – varav 3 nytillkomna medlemmar! Varmt välkomna!

Vi pratade lite om den kommande våren och utflykter vi planerar att genomföra, bl.a. planerar vi en tur till Helvetesfallet. Alla enades dock om att det är trevligare att ta den turen längre fram i vår. Vi planerar även att genomföra några filmvisningar. Klubben har ju i sin ägo ett antal filmer – gamla – men det kan vara kul att se dem. Mer info kommer närmare respektive aktivitet – och aktiviteterna aviseras även på vår Facebook-sida.

När det gäller månadens bildtävling har jag ännu inte lyckats skapa ett nytt galleri. Är det någon som vet hur det går till, så får ni jättegärna höra av er till mig – Anki (jarnafotoklubb@telia.com, eller tfn 0707348811).
Hjälp mottages tacksamt!

Resultatet av månadens bildtävling blev: 

Påsiktsklass
1) Nils-Erik Fagerberg
2) Gunnel Dahlström
3) Lars Dahlström

Digitalklass
1) Marie Fagerberg
2) Delades av Marius Ihlar och Gunnel Dahlström

Vinnande bild digitalklass

 

 

Fotograf Marie Fagerberg

 

 

Månadsmöte mars

onsdag, februari 26th, 2020

Ja, det börjar dra ihop sig till nästa månadsmöte igen!

Som vanligt träffas vi i klubblokalen på Myrbacka måndag den 2 mars kl 18.30. Ta gärna med dig lite fika –  det du själv vill ha, så tar vi en fikastund efter att vi avhandlat viktigare saker.

Som vanligt är det månadens bildtävling – digitalklass och påsiktsklass, max 2 bilder/klass och deltagare. De digitala bilderna (max 1024 pixlar på längsta sidan)  vill jag att du mejlar till jarnafotoklubb@telia.com senast 2 mars kl 15, och påsiktsbilderna tar du med dig till mötet.

Varmt välkommen!

Månadsmöte januari 2020

söndag, februari 2nd, 2020

Nytt år och  nya friska tag!

Vi träffades på ”fel” dag nu i januari. Det är ju den första måndagen i månaden som månadsmötet ska äga rum, men nu blev det den andra måndagen. Det blev så då den första måndagen var röd dag.

Då det snart är årsmöte planerades det in i minsta detalj – och om du kommer då så ska du komma hungrig! Vi bjuder nämligen på smörgåstårta och kaffe/te/saft. Så varmt välkommen!

Vid årets första månadsmöte hade vi även en bildtävling med valfritt tema. Dock har jag inte lyckats få bilderna dit jag vill så det går inte att se alla digitala bidrag, men jag jobbar på det och hoppas att hela galleriet ska finnas tillgängligt. Men jag visar vinnarbilden här nedanför.

Resultat

Digitalklass: 1) Thomas Olsson 2) Gunnel Dahlström 3) Lars Dahlström och Anki Villman

Påsiktsklass: 1) Gunnel Dahlström 2) Lars Dahlström 3) Gunnel Dahlström

 

 

 

Foto: Thomas Olsson