Klubbnytt

...du tittar nu i kategorier

 

Månadsmöte april

torsdag, april 2nd, 2020

Hela världen drog i handbromsen, allt tvärnitade och blev som ett enda vacuum. Vad händer? Jo, ett litet virus kan sätta en sådan skräck i människorna att nästan allt slutar fungera. Jag undrar vart det här kommer att sluta…

Dessutom fick vi idag årets första åskväder – med snö, hagel, regn och rejäl blåst!

Men trots detta kommer vi att ha vårt månadsmöte för april. Närmare bestämt måndag den 6 april klockan 18.30 i klubblokalen på Myrbacka. Den som vill får komma, men jag ser helst att du är helt frisk. Har du några förkylningssymtom ber jag dig att hålla dig hemma.

Som brukligt kommer vi att ha fototävling – både digitalt och påsikt. De digitala bilderna vill jag att du mejlar till jarnafotoklubb@telia.com senast klockan 15.00 den 6 april. Påsiktsbilderna tar du med dig till mötet om du kommer, eller skickar med någon annan.

Varmt välkomna!

/Anki
Ordf.

Månadsmöte mars 2020

tisdag, mars 3rd, 2020

Då har vi klarat av månadsmötet för mars.
Den här gången var det ett välbesökt möte – kul! Vi var hela 10 personer – varav 3 nytillkomna medlemmar! Varmt välkomna!

Vi pratade lite om den kommande våren och utflykter vi planerar att genomföra, bl.a. planerar vi en tur till Helvetesfallet. Alla enades dock om att det är trevligare att ta den turen längre fram i vår. Vi planerar även att genomföra några filmvisningar. Klubben har ju i sin ägo ett antal filmer – gamla – men det kan vara kul att se dem. Mer info kommer närmare respektive aktivitet – och aktiviteterna aviseras även på vår Facebook-sida.

När det gäller månadens bildtävling har jag ännu inte lyckats skapa ett nytt galleri. Är det någon som vet hur det går till, så får ni jättegärna höra av er till mig – Anki (jarnafotoklubb@telia.com, eller tfn 0707348811).
Hjälp mottages tacksamt!

Resultatet av månadens bildtävling blev: 

Påsiktsklass
1) Nils-Erik Fagerberg
2) Gunnel Dahlström
3) Lars Dahlström

Digitalklass
1) Marie Fagerberg
2) Delades av Marius Ihlar och Gunnel Dahlström

Vinnande bild digitalklass

 

 

Fotograf Marie Fagerberg

 

 

Månadsmöte mars

onsdag, februari 26th, 2020

Ja, det börjar dra ihop sig till nästa månadsmöte igen!

Som vanligt träffas vi i klubblokalen på Myrbacka måndag den 2 mars kl 18.30. Ta gärna med dig lite fika –  det du själv vill ha, så tar vi en fikastund efter att vi avhandlat viktigare saker.

Som vanligt är det månadens bildtävling – digitalklass och påsiktsklass, max 2 bilder/klass och deltagare. De digitala bilderna (max 1024 pixlar på längsta sidan)  vill jag att du mejlar till jarnafotoklubb@telia.com senast 2 mars kl 15, och påsiktsbilderna tar du med dig till mötet.

Varmt välkommen!

Månadsmöte januari 2020

söndag, februari 2nd, 2020

Nytt år och  nya friska tag!

Vi träffades på ”fel” dag nu i januari. Det är ju den första måndagen i månaden som månadsmötet ska äga rum, men nu blev det den andra måndagen. Det blev så då den första måndagen var röd dag.

Då det snart är årsmöte planerades det in i minsta detalj – och om du kommer då så ska du komma hungrig! Vi bjuder nämligen på smörgåstårta och kaffe/te/saft. Så varmt välkommen!

Vid årets första månadsmöte hade vi även en bildtävling med valfritt tema. Dock har jag inte lyckats få bilderna dit jag vill så det går inte att se alla digitala bidrag, men jag jobbar på det och hoppas att hela galleriet ska finnas tillgängligt. Men jag visar vinnarbilden här nedanför.

Resultat

Digitalklass: 1) Thomas Olsson 2) Gunnel Dahlström 3) Lars Dahlström och Anki Villman

Påsiktsklass: 1) Gunnel Dahlström 2) Lars Dahlström 3) Gunnel Dahlström

 

 

 

Foto: Thomas Olsson

Färgbildsalongen

måndag, januari 27th, 2020

Vi har blivit inbjudna att delta i färgbildsalongen 2020, se länk till inbjudan. Då bilderna ska skickas in klubbvis så samlar Gunnel Dahlström ihop bilderna. Hon vill ha dem senast 21 februari!

Färgbildsalongen 2020 inbjudan

Årsmöte

torsdag, januari 23rd, 2020

Facebook

måndag, januari 20th, 2020

Nu har vi tagit steget in på sociala medier! Vi har nu en sida på Facebook. Sök på Järna Fotoklubb – Dala-Järna så kommer du dit.

Almanacka 2020!

torsdag, januari 9th, 2020

Av flera anledningar har vi fått lov att ta det ledsamma beslutet att inte ge ut någon almanacka för år 2020. Vi hoppas kunna ta nya tag och ge ut en till nästa år istället.

Medlemsavgift 2020

måndag, januari 6th, 2020

Då det nu är nytt år behöver du förnya ditt medlemskap!

Det är samma avgift som i fjol, 80 kr, som betalas in till bankgiro 263-2016. Ange ditt namn, din adress och din epostadress – om du har.

Nytt år! Fototävling! Månadsmöte!

fredag, januari 3rd, 2020

Ja, då har vi återigen ett nytt år! Tiden går snabbt och jag tycker det var alldeles nyss som vi firade in det förra nyåret.

Jag hoppas ni alla haft det bra under jul- och nyårshelgerna och att ni använt kameran – både system- och mobilkamera. Ska jag vara riktigt ärlig har jag själv inte använt systemkameran så väldigt mycket då jag upptäckt att den nya mobilens kamera har väldigt bra funktioner. Dock planerar jag någon form av fototillfälle framöver då jag även ska använda mig av stativet – kan bli spännande 🙂 Nån mer som vill hänga på?

Då det är nytt år påbörjas en hel del nya saker. Varför inte ta itu med fotograferandet nu och även delta i någon fototävling? Det är kul! Vi i  Järna fotoklubb har fått en inbjudan till Färgbildssalongen Dalarna 2020, för mer info se länken nedan. Vi samlar ihop bilderna och skickar in dem klubbvis, även deltagaravgiften betalas klubbvis. Sista datum för ihopsamling av bilder kommer efter att vi haft vårt första månadsmöte (13/1).

På tal om månadsmöte – den 13 januari kl. 18.30 träffas vi i klubblokalen. Temat för bildtävlingen är valfritt, och du får lämna max 2 bilder i vardera klass – påsikt och digitalt. De digitala bilderna vill jag ha till mejlen (jarnafotoklubb@telia.com) senast kl. 15.00 samma dag.

God fortsättning!

Färgbildsalongen 2020 inbjudan